Supersnel in huis
Gratis verzending NL vanaf €20,-
30 dagen gratis retour
Gratis verzending België vanaf €50,-

Schoolspullen organiseren: 3 slimme methodes

  • Beter en sneller leren
  • 10 augustus 2022
Schoolspullen organiseren en daarmee slimmer leren

De drie makkelijkste manieren om je schoolspullen te organiseren

Organisatie en efficiënt leren gaan hand in hand. Slim je schoolspullen organiseren kan je enorm helpen bij het halen van tentamens en examens. Maar niet iedereen leert hetzelfde en organiseert hetzelfde (of organiseert überhaupt).  De één maakt alleen aantekeningen, doet de rest op zijn of haar laptop en gebruikt hooguit een elastomap om losse vellen in op te bergen. De ander kleurcodeert alles en heeft voor ieder vak een eigen collegeblok, eigen ringband en zelfs bijpassende stiften. Maar wat werkt nu voor wie het beste? Wat zijn de slimste methodes en valt er nog iets te smokkelen om het leren makkelijker te maken?

Hoe je studeert bepaalt hoe je organiseert

Aantekeningen maken leren en opbergen

Methode 1: Aantekeningen direct uitwerken en daarna opbergen. Je doet voornamelijk alles digitaal en schrijft weinig.

Aantekeningen - Samenvatten - Leren - Opbergen

Methode 2: Je werkt je aantekeningen en andere lesstof uit in een zelfgeschreven samenvatting. Deze leer je, soms met behulp van flashcards, voor toetsen en tentamens.

Aantekeningen - Samenvatten - Flashcards - Leren - Opbergen

Methode 3: Je maakt zorgvuldig aantekeningen, transformeert deze in kunstwerken van samenvattingen en je gebruikt bijna altijd flashcards om te leren

Van de basics tot volledig kleurcoderen

Maak je wel of geen samenvattingen? Schrijf je alles uit of verwerk je direct je aantekeningen op je laptop? En doe je hier later in het jaar nog iets mee of kunnen ze vrij snel bij het oud papier?  Al deze dingen bepalen welk systeem het beste bij jou past. Op basis hiervan hebben wij 3 slimme manieren om jezelf te organiseren bedacht. Van het absolute minimum aan organisatie: De Basics, tot en met het meest uitgebreide Studiepakket inclusief Leitner Leersysteem. En één die daar precies tussenin zit (en waar we zelf enorm fan van zijn): Slim Georganiseerd. 

Schoolspullen organiseren methode 1: De basics, snel en simpel

Aantekeningen maken leren en opbergen

Aantekeningen - Leren - Opbergen

Aantekeningen maken en direct opbergen

Voor wie?

Je doet bijna alles digitaal, alleen tijdens de colleges maak je nog regelmatig aantekeningen. Deze werk je uit op je laptop en daarna gebruik je ze eigenlijk niet meer. Voor de zekerheid bewaar je ze nog, maar dit hoeft niet volledig gestructureerd; een paar elastomappen of snelhechters zijn genoeg. 

Voor jullie hebben we het Study Basics pakket gemaakt: 3 mooie Oxford Collegeblokken, elastomappen of snelhechters om je spullen snel op te bergen en als je wilt extra schrijfwaren. In 5 verschillende stijlen en met een leuke korting. Het grootste voordeel: je kunt alle bladen van je Oxford collegeblok ook scannen en direct digitaliseren met de Scribzee app. Wil je jouw aantekeningen niet uitwerken op de laptop, dan heb je ze alsnog binnen 1 seconde gescand en opgeslagen.

Tip voor de meetypers tijdens colleges

Betere cijfers? Schrijf je aantekeningen tijdens college in plaats van typen. Zelfs al werk je later alles uit op je laptop: het scheelt punten als je tijdens lessen en colleges actief meeschrijft in plaats van letterlijk alles meetypt. Waarom? Je hersens moeten harder werken. Als je schrijft moet je brein de dingen die je hoort, omzetten in zinnen die je snel op papier kunt zetten. Het schrijven zelf vraagt ook veel meer van je motoriek dan typen. En hoe meer gebieden van je brein worden aangesproken, hoe sneller informatie in het langetermijngeheugen wordt opgeslagen.

Schoolspullen organiseren methode 2: Slim georganiseerd, moeiteloos alles op orde

Moeiteloos Schoolspullen Georganiseerd

Aantekeningen maken, samenvatten en opbergen

Voor wie?

Je maakt vrij veel aantekeningen tijdens de les of colleges, plus je gebruikt je soms je eigen samenvattingen om te leren. Daarnaast houd je van georganiseerd werken maar het moet niet teveel moeite kosten. Dan is deze methode zeer geschikt voor jou, vooral omdat we het beste collegeblok ever voor je hebben gevonden; de European Book 5 of 8. 

Dit is een alles in één collegeblok met 5 of 8 gekleurde secties waarmee je direct al je aantekeningen (en samenvattingen) kleurgecodeerd hebt. Je hebt dus maar 1 collegeblok nodig. Gebruik een ringband met bijpassende tabladen om je direct je beschreven vellen in op te bergen en als je wilt de sticky tabs om subonderwerpen te labelen. Kortom: 1 blok, 1 ringband, een setje tabbladen en je bent klaar. Dat is behoorlijk slim georganiseerd al zeggen we het zelf.

Bonus: alle vellen zijn ook te scannen met de Scribzee app, waarmee je ook jouw aantekeningen en samenvattingen kunt digitaliseren en automatisch per kleur kunt organiseren. Schrijf je af en toe flashcards voor de zware toetsen en tentamens? Dan kun je deze ook direct kleurgecodeerd erbij gebruiken.

Voor jullie hebben wij het Slim Georganiseerd pakket ontwikkeld. Een European book 5 of 8, ringband, tabbladen en als je wilt extra ringbandvullingen, flashcards en de mooiste bijpassende schrijfwaren. Ook weer in 5 stijlen voorgeselecteerd en samen te koop met een prima korting. 

Tip voor de (onbedoeld) ongeorganiseerde student

Doe 1 ding elke dag en je hebt er het hele jaar plezier van: scheur aan het einde van de dag direct je aantekeningen uit je blok en berg ze op in een map of ringband. Je bent nooit meer je aantekeningen kwijt en bonus: je collegeblok wordt met de dag dunner en dus minder zwaar. 

Schoolspullen organiseren methode 3: Volledig kleurgecodeerd en leren met Leitner

Aantekeningen - Samenvatten - Flashcards - Leren - Opbergen

Aantekeningen maken, samenvatten, leren met flashcards en opbergen

Voor wie?

Je maakt veel werk van je aantekeningen en samenvattingen plus je bent een grote fan van het flashcards systeem. Voor bijna elke toets of tentamen maak je een uitgebreide samenvatting en je zet de belangrijkste definities op flashcards. Plus je wilt vooral je spullen op orde hebben: niets is irritanter dan zoeken naar bepaalde aantekeningen of notities. Als laatste maar zeker niet onbelangrijk: het moet er ook mooi uit zien.

Voor jou hebben we het ultieme studiepakket ontwikkeld. De mooiste collegeblokken, ringbanden met vulling en het complete Leitner Leersysteeem, volledig kleurgecodeerd. Vul het pakket aan met je favoriete schrijfwaren in matching kleuren en je bent in één keer klaar voor het hele jaar. In 5 mooie stijlen voorgeselecteerd en omdat het zo'n groot pakket is kunnen we ook een flinke korting geven. 

Tip voor de perfectionisten onder ons

Alles tot in de puntjes verzorgd, georganiseerd, kleurgecodeerd en toch vastlopen? Maak een braindump. Ja echt. Pak een vel papier en zet alles wat in je hoofd zit op papier. Geloof ons: het scheelt de helft van de stress.


Ook leuk om te lezen