Nu 10% kasssakorting: code examens2024
Gratis bezorgd NL €20,- | BE €50,-
30 dagen gratis retour

Halve flashcards of woordkaartjes

Flashcards half of woordkaartjes (3,5 x 10,5 cm)

Leitner flashcards in half formaat of woordkaartjes, ideaal om woordjes te leren (flitsen). Gemaakt van dik, 300 grams papier. Bestel je meer dan 5 pakjes? Bekijk dan onze pakketten halve flashcards met flinke kortingen.

Package Deals met Halve Flashcards

Halve flashcards voor woordjes en grammatica

Halve flashcards of woordkaartjes kopen

Halve flashcards zijn gemaakt voor het leren van woorden of korte definities. Je kunt de originele Leitner Flashcards half formaat kopen bij Confetti Campus. Kies uit alle ontwerpen of bestel in één keer 5, 10 of meer pakjes in de voordeelpakketten. 

Kies per pakje of je de flashcards wel of niet geperforeerd wilt hebben. Vooral bij de kleine woordkaartjes is dit ideaal. Je hebt letterlijk een woordwaaier die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. 

Halve flashcards worden veel gebruikt voor talen, zowel op school als voor talencursussen. Het grootste voordeel van halve flashcards (zelf schrijven), telt dubbel als je woorden moet leren.

Halve flashcards gebruiken

Zelf woorden schrijven, ze beter onthouden

Deze kaartjes zijn gemaakt voor het leren van woordjes of korte definities. Met name voor talen worden ze erg veel gebruikt. Het grootste voordeel van flashcards (zelf schrijven), telt namelijk dubbel als je woordjes moet leren. 

Omdat je ze zelf schrijft, beheers je ook de spelling sneller. Dat komt omdat je een zogenaamd motorisch geheugenspoor maakt van het woord dat je schrijft. Je oefent niet alleen de vertaling, maar dus ook letterljik welke letters je achter elkaar zet. Met andere woorden, je weet nog hoe je het woord moet spellen.

Gebruik verschillende kleuren halve flashcards

Een ander voordeel van het gebruik van verschillende kleuren en ontwerpen van halve flashcards? Als je veel zinnen uit het hoofd moet leren, kun je ze gebruiken om de hoofdstukken te onderscheiden. Je kunt ze ook gebruiken om woordsoorten onder te verdelen in onderwerpen.

Dit laatste wordt vaak gedaan met vervoegingen van werkwoorden. Zwak werkwoord: blauw, sterk werkwoord: rood. Door de verschillende kleuren, leer je ook meteen: Attentie, sterk werkwoord. Dit wordt ook sneller opgeslagen in het langetermijngeheugen dan regels leren uit een schrift of boek.

Losse woorden leren in plaats van rijtjes

Door de woordkaartjes te schrijven en daarna door elkaar te husselen, leer je pas echt de woorden kennen die je moet leren. Een lijst met woordjes ken je snel achter elkaar, in die specifieke volgorde. Op de toets worden ze los van elkaar gevraagd. En dat is precies wat je met de halve flashcards kunt oefenenen. 

1000 dingen kaartjes

Naast het leren van woordjes worden de halve flashcards ook gebruikt voor ontelbare andere dingen. We hebben ze gezien aan een bos bloemen, etiketten voor jampotjes, boekenleggers, als kortingskaartjes in een kledingwinkel en als inhoud van een pot vol herinneringen.

We zijn dol op fanmail van de kaartjes in gebruik, dus mocht je iets moois hebben, stuur ons een mail of DM.