Supersnel in huis
Gratis verzending NL vanaf €20,-
30 dagen gratis retour
Gratis verzending België vanaf €50,-

Welk formaat flashcard gebruik je waarvoor?

 • Flashcards gebruiken
 • 31 mei 2022

Welk formaat flashcard heb je waarvoor nodig?

Halve, A7, A6 of A5 flashcards?

Samen met onze eigen klanten (dankjewel!) hebben we een overzicht gemaakt van welk kaartformaat je waarvoor het beste kunt gebruiken. Er zijn talloze toepassingen voor het leren met flashcards. Hieronder vind je een overzicht met onze formaten en daarbij alle informatie over welke formaat flashcard je waarvoor kunt gebruiken. 

Combipakket Leitner Flashcards met perforatie en ringen in 3 formaten

Flashcards Formaten in het kort

A7 formaat (7,4 x 10,5 cm)

 • Definities en begrippen
 • Korte vragen aan jezelf
 • Kleine schema’s of tekeningen

Het volledig assortiment van A7 Flashcards & Pakketten

Half formaat (3,5 X 10,5 cm)

 • Woorden leren (woordkaartjes)
 • Grammatica vervoegingen
 • Hele korte begrippen/definities

Het volledige assortiment van Halve Flashcards & Pakketten

A6 formaat (10,5 X 15 cm)

 • Samenvattingen
 • Verbanden en mindmaps
 • Schema’s, grafieken en overzichten

Het volledige assortiment A6 Flashcards & Pakketten

A5 formaat (15 X 21 cm)

 • Creatieve toepassingen zoals handlettering
 • Verbanden en mind maps
 • Diagrammen, grafieken en overzichten

A5 Flashards of A5 Kaarten

A7 flashcards (7,4 x 10,5 CM)

De A7 flashcard is het standaard formaat en verkrijgbaar in meer dan 60 ontwerpen en kleuren. Ze zijn gemaakt voor definities, het stellen van vragen aan jezelf en het uitwerken van bijvoorbeeld formules. 

Dwing jezelf om de kern op te schrijven

Gebruik deze kaarten om dieper in te gaan op de belangrijkste punten in je boek of je samenvatting. Je kunt hiermee onderwerpen iets gedetailleerder beschrijven en jezelf vragen te stellen over het onderwerp. Het voordeel: heel veel ruimte heb je niet dus je zult echt de kern moeten omschrijven. Hoe kleiner de kaart, hoe gedetailleerder de informatie. Op deze manier is je focus volledig gericht op één onderwerp in plaats van een hele paragraaf of hoofdstuk.

Tekeningen en schema’s

Ze zijn ook ideaal om kleine tekeningetjes op te maken. Denk aan biologie, scheikunde, systemen voor rechten, verbanden in geschiedenis of de uitwerking van formules voor wiskunde. 

 

Flashcards Cognitive Science

A6 flashcards (10,5 x 15 CM)

Dit grote formaat wordt gebruikt voor samenvattingen, grote opsommingen, systemen en grafieken. Veel van onze klanten nemen de kaarten mee naar het college en maken daar al hun aantekeningen. Zo maak je ter plekke een samenvatting per onderwerp, zonder alles later opnieuw uit te hoeven schrijven.

Samenvatten en opsommen
De belangrijkste functie van de A6 kaarten is het compact samenvatten. In plaats van een schrift of notebook, gebruik je per onderwerp eenvoudig 1 flashcard. Zet duidelijk de titel erboven en gebruik de kleuren om te onderwerpen te coderen als je wilt. Heb je verdieping nodig: zet dan de definities over op de kleinere A7 kaartjes. 

Schema's en onderlinge verbanden
Het grote formaat maakt ze ook uitermate geschikt om te gebruiken als mindmap voor onderlinge verbanden, grote grafieken en schema’s. Denk aan scenario’s en overzichten, scheikundige formules, de opzet van jaarrekeningen, gedetailleerde tekeningen voor geneeskunde of biologie en meer. 

Andere leuke toepassingen
Daarnaast zijn de grote flashcards ook erg populair voor handlettering, zentangle, receptenkaarten, klantenkaarten en meer. 

A6 flashcarsd voor samenvattingen en opsommingen

Halve flashcards (3,5 x 10,5 CM)

De halve flashcards, door veel klanten ook ‘woordwaaiers’ genoemd, worden gebruikt voor het leren van woordjes, grammatica en korte definities. Ze zijn handzaam, makkelijk mee te nemen onderweg en hebben 4 schrijflijnen. 

De woordkaartjes worden vooral gebruikt voor het betere ‘stampwerk’ van zogenaamd idioom. Het leren van grote hoeveelheden woordjes voor talen. De grootste voordelen:

Door te schrijven leer je meteen de spelling
Als je schrijft creëer je een zogenaamd ‘motorisch geheugenspoor’ in je hersenen. Dit betekent simpelweg dat je niet alleen het woord, maar ook direct de schrijfwijze opslaat. Leer je woordjes alleen van een woordenlijst zonder te schrijven, dan oefen je dit niet. 

Je bent efficiënt woordenlijsten aan het leren
Als je de stapel met kaartjes hebt geschreven leer je alleen elke dag de woordjes die je nog niet kent. Dit is een veel efficiëntere aanpak dan elke dag de woordenlijst doornemen. Ook zorgt dit voor meer focus: je concentreert alleen op het woordje dat je nu voor je ziet, niet de woorden die erboven en eronder staan.

Halve flashcards voor woordjes en grammatica

A5 flashcards (15 x 21 CM)

Leitner Flashcards® blanco in A5 formaat zijn ideaal voor het leren van samenvattingen, lange definities of uitgebreide lijsten.

Maar gebruik ze ook voor je creativiteit. Dit papier is geschikt voor handlettering, brushlettering, schilderen, tekenen, ecoline, krijt en alles waar je maar creatief mee kunt zijn. Deze A5 Leitner Flashcards® drukken niet door omdat ze gemaakt zijn van dik papier. Je kunt je echt laten gaan!

A5 Blanko Karten für Zeichen Handlettering Doodling

Combineer alle formaten met elkaar

Weet je niet wat voor jou het prettigste is? En welk formaat flashcard jij het beste kunt gebruiken? Bestel dan een proefpakketje of een klein Mix & Match pakket flashcards. Hiervan kun je zelf de samenstelling kiezen en uitproberen of het werkt. 

Pakketten met flashcards in verschillende formaten


Ook leuk om te lezen