Nu 10% kasssakorting: code examens2024
Gratis bezorgd NL €20,- | BE €50,-
30 dagen gratis retour

Leitner Flashcards How it’s Made

  • Flashcards gebruiken
  • 13 december 2021

1. Ontwerp van de Flashcards

Alle ontwerpen worden zoveel mogelijk samen met onze klanten gemaakt. Denk aan Rechten, Geneeskunde en de ruitjesvarianten.

Wij zijn ook op zoek naar nieuwe en vrolijke ontwerpen. Dus heb jij een leuk idee? Stuur ons dan een bericht. Wie weet wordt jouw idee werkelijkheid!

2. Drukplaten maken

Vervolgens worden de drukplaten gemaakt. Deze zijn nodig om de inkt op het papier te krijgen in de drukpers. Op elke drukplaat passen maximaal 18 flashcardontwerpen.

Wij drukken de flashcards in CMYK kleuren, dit heet ‘vierkleurendruk’. Elke kleur heeft een eigen drukplaat die ervoor zorgt dat er een bepaald percentage van de inkt op het papier wordt gedrukt. Zo worden de kleuren op de flashcards “opgebouwd”. In totaal zijn er dus vier drukplaten nodig voor één drukronde. Helaas kun je deze drukplaten maar één keer gebruiken.

3. Drukplaten inladen

Wanneer de drukplaten droog zijn, worden ze in de pers geladen. Voor één drukgang zijn in totaal vier drukplaten nodig: voor elke kleur één. 

 

4. Inkten

Daarna wordt de inkt aangebracht op de rollen. Dit zijn C (cyaan), M (magenta), Y (yellow) en K (key plate, zwart).

Hier zie je magenta. Deze kleur wordt bij onze knalroze flashcards voor 100% op het papier gedrukt, de andere kleuren worden niet gebruikt 🙂

Bij paars bijvoorbeeld, is de verdeling als volgt:
Cyaan 0%
Magenta 67%,
Yellow 33% en
Key 55%.

Zo heeft elke kleur zijn eigen “profiel”

5. Papier

Wij maken altijd gebruik van FSC papier. Dit staat voor verantwoord bosbeheer, behoud en bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders.

Het papier voor de flashcards is zo ongeveer het dikste papier dat nog in de drukpers kan, namelijk 300 grams. Het is bijna zo dik als karton. Ter vergelijking, het papier dat in je schrift zit is ongeveer 80 grams dik.

Omdat de flashcards zo dik zijn zie je er niets doorheen én gaan ze een lange tijd mee bij veelvuldig gebruik.

6. Drukken

Daarna kan er eindelijk gedrukt worden. Het bedrukte papier wordt meteen op het ‘hondje’ gelegd. Een leuk woord voor een dikke plaat hout met vier wieltjes eronder.

Per ronde worden er ongeveer 50.000 vellen bedrukt. Maal 18 verschillende soorten, dat zijn dus 900.000 flashcards. De vellen gaan twee keer door de pers, de achterzijde moet ook worden bedrukt.

7. Controle

Tijdens het drukken zijn we voortdurend bezig met het “bijstellen” van de kleuren. Onze Chef drukwerk haalt na elke +/- 200 vellen er één tussenuit en controleert de opbouw van de kleuren. Dit gebeurt via een scanner die de kleuren leest.

Handmatige controle
Maar ook altijd met het oog. Als de kleuren afwijken, wordt de hoeveelheid inkt die in de drukmachine vrijkomt via de computer verhoogd of verlaagd.

8. Drogen

Als de vellen zijn gedrukt moeten ze minimaal 48 uur drogen.

Dit zijn 8 pallets vers gedrukte flashcards, in totaal 3.600.000 stuks 🙂

Leitner Flashcards gesneden

9. Tellen en snijden

Als de flashcards droog zijn, worden ze per 50 vellen afgeteld. Dit doen we met een weegschaal die exact het aantal vellen aangeeft. Tussen elke 50 vellen komt een stuk gekleurd papier.

Daarna worden de flashcards gesneden, meestal per 3 á 4 stapels tegelijk. Het snijden gebeurt met een machine die is voorgeprogrammeerd tot op de millimeter nauwkeurig.

10. Binden

Dan komt de grootste klus: het binden van de flashcards.

De stapels gesneden flashcards worden op roltafels gelegd. Dankzij de gekleurde papiertjes die tussen de stapeltjes van 50 stuks zitten, kunnen wij de pakjes er makkelijk vanaf halen.

Daarna wordt er om elk pakje een elastiekje gebonden en verpakt in dozen.

11. Handwerk

Het binden per 50 stuks is het meest tijdrovende werk bij het maken van de pakjes flashcards.

Dit kunnen we ook laten doen door een machine die keurig een papieren bandje om elk pakje wikkelt. Een stuk goedkoper en sneller.

Dit doen we niet vanwege twee redenen:

  1. Omdat onze mensen, het merendeel met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt, met ontzettend veel liefde en plezier de flashcards voor jullie binden. Dankzij jullie hebben zij een normale baan en een vast inkomen.
  2. Het is niet echt praktisch voor onze klanten. De elastiekjes zorgen ervoor dat de flashcards na aankoop bij elkaar te houden zijn. Een papieren wikkel trek je namelijk zo kapot.
Flashcards inpakken in cadeaubox

12. Order picking

Alle orders die binnenkomen worden verzameld en handmatig samengesteld.

In dit geval zie je ook de perforatiegaatjes zitten. Deze worden altijd achteraf gemaakt, dit hangt af van de order van de klant.

Het perforeren gebeurt met een boor, waarbij de kaartjes via een mal op hun plek worden gehouden.

13. Klaar voor verzending!

Vervolgens wordt het klaargezet voor de bezorgdienst die elke werkdag alle pakketten en pakjes komt ophalen.

Zodat jullie zo snel mogelijk aan de slag kunnen met studeren 🙂

Start ook met leuker en sneller leren


Ook leuk om te lezen