Flashcardsbestellen heet nu Confetti Campus | Gratis verzending NL vanaf €20,- & BE vanaf €50,- Meer

Slim georganiseerd studeren: de beste hacks & slimme producten

  • Beter en sneller leren
  • Hulp schoolspullen kopen
  • 27 augustus 2022
Schoolspullen organiseren en daarmee slimmer leren

Waarom goed georganiseerd zijn helpt bij het leren

De eerste tentamens komen eraan en je bent vooral bezig om alles bij elkaar te zoeken (irritant) en je hoopt dat je alles compleet hebt (stress). Gaan we weer... 

Het lijkt zo simpel en toch is het ontzettend moeilijk: het hele studiejaar georganiseerd en gestructureerd werken. Je begint vol goede moed en na 2 maanden heb je alsnog al je krabbels en aantekeningen in verschillende blokken. Je ziet er als een berg tegenop om alles uit te zoeken, uit te werken en dan moet je ook nog daadwerkelijk gaan leren. 

Wij kunnen jou een handje helpen met slim georganiseerd studeren. We hebben producten gevonden die het je makkelijk maken om structuur te creëren én moeiteloos te behouden. 

Hebben wij dé ultieme oplossing voor je? Nope. We kunnen je wel de beste tips geven om je schoolspullen goed te organiseren en de slimste producten aanbieden. Want slim organiseren helpt namelijk echt bij beter leren. Het geeft minder stress en je leert makkelijker én sneller. 

prettysmart goed georganiseerd

Slim Georganiseerd in het kort

Colourcoding vanaf dag 1 helpt je met georganiseerd blijven en maak leren leuker. Het nadeel: als je het echt goed wilt doen heb je heel veel spullen nodig. Dat hoeft niet als je slimme producten gebruikt. Met onze selectie ben je volledig kleurgecodeerd bezig met zo min mogelijk materiaal. 

Wat heb je nodig?

  • 1 slim collegeblok voor al je vakken: het European Book met 1, 5 of 8 gekleurde secties (in plaats van een collegeblok of schrift voor ieder vak)
  • 1 slimme en onverwoestbare en vederlichte ringband die je overal mee naartoe kunt nemen: de Live & Go ringband (in plaats van een map of ringband per vak)
  • 1 slim leersysteem om je tentamens te halen: Leitner Flashcards (in plaats van samenvattingen en boeken leren)

Deze ideale combinatie hebben wij samengevoegd in 1 Slim Georganiseerd pakket dat je met korting kunt kopen. Kies jouw favoriete stijl of pas hem aan naar wens.

Moeiteloos georganiseerd met weinig spullen

Europeanbook 5 lichtgroene vellen

1 slim collegeblok met 5 of 8 gekleurde secties

Oxford Live & Go ringband pastel roze omgeslagen

1 vederlichte ringband die je overal mee naartoe kunt nemen

Aantekeningen - Samenvatten - Flashcards - Leren - Opbergen

1 slim leersysteem met flashcards in bijpassende kleuren

Eén kleine handeling per dag scheelt de helft van de studiestress

Archiveer elke dag je aantekeningen. Zo simpel kan het zijn. Of je nu elastomappen gebruikt, een ringband met tabbladen of je maakt 8 stapels op je bureau (zelf weten): scheur elke dag je vellen met aanteningen uit je blok en archiveer ze bij het juiste vak, de juiste module of het juiste onderwerp.  Zo hou je jouw collegeblokken netjes, staan niet al je aantekeningen kris-kras door elkaar en kun je op ieder moment je spullen terugvinden. 

Oxford Easybook Productvideo

Waar je echt meters kunt maken bij het organiseren van schoolspullen

Begin met kleurcoderen vanaf dag 1. Heel simpel: elk vak of onderwerp een eigen kleur. Je maakt daarmee je studietijd zoveel makkelijker én leuker.

Alle studietips wat betreft organisatie komen op hetzelfde neer: een gestructureerd systeem dat eenvoudig werkt. Dan kun je los gaan met labels, mapjes, elk vak een eigen collegeblok en meer. Onderaan de streep moet je alles groeperen per vak of onderwerp. Dus waarom niet op de leukste én makkelijkste manier: colorcoding!

Het nadeel van colorcoding

Als je colorcoding echt goed wilt doen dan heb je heel. veel. spullen nodig. Voor ieder vak een eigen blok of schrift en een eigen map of ringband. Als je elke dag al je spullen moet meenemen zijn dat kilo's. Daarnaast heb je ook ordners of postbakken nodig als je thuis alles wilt opbergen. 

Opgelost.

Nu verkopen wij graag heel veel school en studiespullen, maar het moet wel normaal blijven. Ons motto is 'maak het leren leuker' en dat nemen we heel serieus. :-). Dus zijn we op zoek gegaan naar de slimste producten: 100% colorcoding approved maar dan net even wat handiger in het gebruik én beter voor je portemonnee.

Stap 1 Slim je aantekeningen en samenvattingen organiseren

hEeL bElAnGriJk!!!!

Maar echt. Zorg vanaf dag 1 dat je al je aantekeningen en samenvattingen gestructureerd houdt. Future you (we schatten zo in rond eind januari) will thank present you. Maar hoe doe je dit?

Koop 1 collegeblok of schrift per vak, gebruik een collegeblok met tabbladen, of ga los met gekleurde labels. Als je maar onderscheid maakt en blijft maken. Dit is de saaie (en vrij dure) oplossing. 

Onze favoriete oplossing

We hebben 1 collegeblok voor al je vakken gevonden. Dit is wat ons betreft de vondst van het jaar: de European Books van Oxford. Een collegeblok met 1, 5 of 8 (!) gekleurde secties waarmee je in één klap klaar bent. Je hebt je alles kleurgecodeerd en hoe! Kies je voor de losse European Book 1 met 1 kleur of ga je voor de 5 of de 8? Welke je ook kiest, je hebt in in één keer je schoolspullen georganiseerd zonder moeite te doen.  

European Books

European Book 1 Blauw met blauwe gekleurde randen

European Book 1 met 1 gekleurde sectie

European Book 5 met 5 gekleurde secties

European Book 5 met 5 gekleurde secties

Oxford A4+ European Book 8 Hardcover PP Geruit Zwart detail gekleurde secties

European Book 8 met 8 gekleurde secties

European Book 1, 5 en 8

Het grootste voordeel van deze European Books: door de gekleurde randen heb je in één oogopslag het juiste vak te pakken. Het extra dikke papier drukt ook niet door (ook niet met dikke fineliners of vulpennen) en ze zien er ook nog eens ontzettend goed uit. Plus ze hebben nog talloze handige extra's: Scribzee compatible, ijzersterke dubbele spiralen, uitscheurhulp, 4 gaats perforatie en nog meer must-haves. 

European Book 1, 5 of 8?

Het nummer staat voor het aantal gekleurde secties in het blok. De 1 heeft er 1, de 8 heeft er 8. Heel simpel en duidelijk. Het voordeel van de 8: je hoeft maar één blok mee te nemen voor al je vakken. Het enige nadeel? Hij is dik en dus een tikkie zwaar. Maar nog altijd lichter dan een stapel losse collegeblokken. En als je elke dag braaf je aantekeningen opbergt 🙂 wordt hij met de dag dunner en dus lichter.

Stap 2 Slim opbergen

Slim georganiseerd studeren betekent dat je alles snel kunt terugvinden en alles bij elkaar hebt. Combineer dit principe met colorcoding en je kunt voor elk vak een eigen snelhechter of elastomap gebruiken of een serie aan (smalle) ringbanden in verschillende kleuren. Als je elke dag al je papieren van een bepaald vak wilt meenemen, is dit een ideale oplossing. Het past makkelijk in je tas en het weegt niet veel.

Oxford Ringmap 2 gaats bureau

Smalle en lichte Urban ringbanden staan prima op je bureau

De ideale ringband

Ook hier zijn we op zoek gegaan naar een slimme oplossing. Maar wat valt er nog te verbeteren of te hacken aan een simpele ringband? Nou, veel zo blijkt. 

In plaats van 6 smalle kun je ook 1 goede gebruiken waar je alles in opbergt. Het nadeel: die zijn zwaar en onhandig. Plus als je elke dag een ringband gebruikt, gaat hij snel stuk. 

Live & Go ringbanden: onverwoestbaar en vederlicht

We hebben hem gevonden: de ultieme ringband waar echt over is nagedacht. Deze kun je elke dag meenemen, hij weegt bijna niets en je koopt eerder een nieuwe omdat je de kleur zat bent, dan dat hij stuk is. Want dat gaat ie gewoon niet. De Live & Go ringbanden zijn gemaakt van polyfoam materiaal. Er zitten ontelbare miniscule luchtbelletjes in waardoor hij ontzettend licht en tegelijkertijd ijzersterk is. Daarnaast hebben ze ook slimme extra's: een opbergvak aan de binnenkant voor losse vellen, een stevig elastiek om hem dicht te houden én ringband hij is volledig om te slaan. Scheelt toch weer de helft van de ruimte als je hem gebruikt. 

Live & Go Ringbanden

Oxford Live & Go 4 rings Ringband Ultralight Aqua

Past prima in je tas

Oxford Live & Go Ultralichte 4 rings Ringband omgeslagen pastel lichtgroen

Onze favo feature: hij is helemaal om te slaan

Oxford Live & Go Ringband Pastel Lila elastiek

Stevig elastiek om hem dicht te houden

Oxford Live & Go 4 Rings Ringband pastel groen insteekvak top

Met insteekvak voor losse vellen

Stap 3 Slim leren

Slim georganiseerd studeren betekent ook slim en efficient leren. De beste en meest effectieve manier om in korte tijd veel te leren, is met flashcards. Als je deze zelf schrijft leer je al terwijl je ze maakt. Overhoor jezelf vervolgens via het Leitner Leersysteem en je leert alleen elke dag de begrippen die je nog niet kent. Heel simpel en ontzettend effectief. 

Nog een voordeel: de Leitner Flashcards zijn in 80+ verschillende kleuren en ontwerpen beschikbaar. Zo heb je altijd een kleur of ontwerp dat bij jouw colorcoding schema past.

 

Colourcoding loves Leitner Flashcards

Leitner Flashcards Cognitive science colorcoding

Flashcards per onderwerp

Sneller leren met het Leitner leersysteem

Sneller leren met het Leitner leersysteem

Aantekeningen - Samenvatten - Flashcards - Leren - Opbergen

Maak er een feestje van met de confetti specials

Bonus Slimme accessoires

Je hebt nu een slim collegeblok voor al je vakken, een slimme ringband om alles in op te bergen en een slim leersysteem om moeiteloos je toetsen te halen. Kortom: prima georganiseerd met zo min mogelijk producten. 

Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Wij hebben een aantal extra accessoires gevonden die het nog eenvoudiger maken voor je om alles gestructureerd en georganiseerd te houden.

Slim Georganiseerd Studeren 1 pakket met alle slimme producten

Wij zouden Confetti Campus niet zijn als we al deze slimme producten niet zouden combineren in een pakket met korting. Hiermee ben je in één kleurgecodeerd zonder dat het moeite kost.

We hebben alvast 5 verschillende stijlen voor je geselecteerd, je kunt ieder pakket nog volledig naar wens aanpassen en veranderen. Kies bijvoorbeeld andere kleuren of voeg extra producten toe. Tik op de foto om het pakket aan te passen.


Ook leuk om te lezen