Spaar supersnel punten voor extra korting
Gratis bezorgd NL €20,- | BE €50,-
30 dagen gratis retour

5 manieren om washi tape te gebruiken bij het leren

  • Beter en sneller leren
  • 28 januari 2024

Lekker color coden met tape en markers en pennen en flashcards en alles

Waarom Washi Tape gebruiken tijdens je opleiding een ontzettend goed idee is

"Je kunt zoveel met washi tape!". Klopt, maar wát dan allemaal? En wat is het eigenlijk? Gaan we je nu uitleggen, blijf even plakken 🙂 Washi Tape is een Japans product dat sinds een aantal jaar mateloos populair is bij alle stationery idioten (zijn wij ook). En we vinden het hoog tijd dat deze toffe tapes meer aandacht krijgen bij studenten en scholieren. Want het is leuk, handig, herbruikbaar en de échte, originele mt Washi Tape heeft een bijzonder goed achtergrondverhaal

Daarom bij deze: 5 manieren om washi tape te gebruiken tijdens je studie

1. Maak je notities mooier en leuker met tape

Die was te verwachten natuurlijk, leuker leren is ons motto. Gebruik de washi tapes voor je titels, kaders, opvallende tekstvakken en meer. Plak twee kleuren over elkaar voor een mooi diepte effect of gebruik juist tape om tekstvakken af te kaderen, en in te kleuren zonder knoeien. Het allerbelangrijkste: maak je notities leuker, mooier en daardoor beter.

Washi Tape gebruiken voor je studie

Titels maken met washi tape

Kleine tussendoorquiz voor jezelf

Tijdlijn en vakken met washitape

2. Colorcoding is met washitape een eitje

Colorcode de aantekeningen en flashcards van je vakken, onderwerpen, subonderwerpen: zoals je wilt. Begin met een index maken per kleur. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is matching washitape op de zijkanten van de aantekeningen plakken. Zo heb je alles in je collegeblok of notebook in één keer kleurgecodeerd. Je vind je aantekeningen razendsnel terug voor je toetsen later en je bent het hele jaar door consistent. Koop kant-en-klare colorcode sets met tape en pennen bij Confetti Campus. 

Colorcoding met washitape

Colorcoding Leitner Flashcards per vak

3. Custom indexen & matching tabbladen

In het verlengde van colorcoding, maar het verdient zijn eigen punt: indexen en tabs. We hebben hier bij Confetti Campus de wereld aan tabbladen en bijbehorend papier met gekleurde kaders. Jullie gaan er goed op (en wij ook), maar je bent altijd gebonden aan de kleuren van de fabrikant. Met washitape kun jij jouw compleet persoonlijke tabs systeem maken. Het enige wat je nodig hebt is een ringband en papier (blokken, flashcards, notebooks) en een washitapes in jouw favoriete kleuren. Maak een index in je ringband of je collegeblok, maak kleine matchende tabjes die uitsteken en tada: een Custom Organisatie systeem!

Maak snel custom tabs

Index, tabjes en kleurcodes die je zelf bepaalt

Tabbladen voor flashcards met tape

4. Pimp je schoolspullen met washitape

Saai schrift? Uitgekeken op je collegeblok? Mag je notebook wel een beetje glam gebruiken? Met de tape pimp je ieder schoolartikel precies zoals je wilt. Gebruik ze om custom labels te maken, plek etiketten op de ruggen van orders of beplak je hele schrift in regenboogstijl. Ben je er op uitgekeken? Dan haal je de masking tape er zonder schade weer vanaf en begin je opnieuw. 

Pimp je notebook

Geef je notebook een beetje shine met metallic tape

Oxford Easybooks Glam Edition

Subtiele accenten op je organizer

Subtiele accenten met pastel tapes

Ordners met washi tape en flashcards etiketten

Regenboog schrift iemand?

5. Pimp je witte muur met washi tape

Waarom stoppen bij je studiespullen? Het voordeel van goede washitape: je kunt het op ongeveer alles plakken en je haalt het er zonder resten weer vanaf. Ook van je muur. Of je er nu verf, behang, structuur of houten panelen op hebt zitten: goede washi tape blijft zitten én is verwijderbaar zonder schade en resten. Dus ga los en maak fotolijstjes, patronen, creëer je eigen persoonlijke muurplanner die je elke maand aanpast of creëer een complete verjaardagskalender. En is de relatie wat eh..bekoeld? Dan is die naam er zo weer vanaf 🙂

Plak kaarten makkelijk op je muur

Washi tape als decoratie aan de muur


Ook leuk om te lezen